Yeni Nesil Bariyer Kartları

Yeni Nesil Bariyer Kartları
Nice Bar serisi üst sınıf bariyerlerinin kontrol ünitelerini yeniledi. Bu kapsamda ilk olarak M serisi orta boyutlu ve L serisi büyük boyutlu bariyerlerinde standart olarak sunduğu kontrol üniteleri yenilendi.

İlk planda M Bar serisi bariyerler ve ardından L Bar serisi bariyerlerde kullanılmaya başlayan kontrol panoları çok güçlü ve pratik özellikleri ile hayran bırakıyor.

Yenilikçi ve ergonomik ürünler tasarlayan Nice, bu kart ile önümüzdeki yıllarda ürünlerini nasıl geliştirmeye devam edeceği konusunda da fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Kartta yenilikler göze çarparken klasik Nice tasarımından uzaklaşılmadığı da algılanabiliyor.

İlk göze çarpan detay joystick özellikli çevirilebilir tekerlek oluyor. Bu joystick sayesinde 3 haneli dijital ekran, bunun dışında ilk gördüğümüz test çalıştırmalarında kullanılabilecek AÇMA ve KAPAMA butonları oluyor. Bu da çok faydalı olacağına inandığımız bir yenilik.

Bunlara ek olarak; SbS giriş klemensi dikkatimizi çekiyor. Programlanabilir bir giriş klemensi olduğu bildirilen klemensin 18 ayrı programlanabilir özellikten biri için kullanılabilmesi, esnek uygulamalar yapılmasına olanak sağlıyor. Bu özellik aslında 2018'den itibaren tüm kontrol ünitelerinde gördüğümüz programlanabilir girişler gibi ama "Öncelikli Programlanabilir Giriş" şeklinde adlandırılmış olması farkını anlamıza yardımcı oluyor.

Aksesuar bağlantısı için tasarlanmış 24V destekli 500 mA'e kadar besleme sağlayabilen bir çıkışta yeni özellikler arasında sayılabilir. Hatırlatmak gerekirse standart BlueBus girişler 100 mA'e kadar destek verebiliyordu. Loop1 ve Loop2 girişleri Metal Kütle Dedektörü girişi olarak yapılandırılmaktadır. 

Kumanda Alıcı Soketi yine bulunmakta Geleneksel SMXI alıcısı takılara k Smilo, FloR ailesi kumandalar eşleştirilebiliyor, OXI alıcısı kullanılarak Era serisi kumandalar tanıtılabiliyor ve yeni nesil OxiBD ve LoRa® alıcılar kullanılarak GERİBİLDİRİM sağlayan ve Uzun Menzile sahip kumandalar ile kullanım sağlanabiliyor. 

Yeni JOYSTICK aracından biraz bahsetmemiz gerekirse; çevirme hareketi ile menü seçeneklerinde hızlıca ve sezgisel dolaşım sağlanıyor. Kullanım klavuzunda listelenen ayarlardan görüntülenmesi veya değiştirilmesi gereken menü ekrana geldiğinde joystick basılarak menü içeriğine girilerek ayarlanmış parametre görüntülenebiliyor veya yine çevirme hareketi ile parametre değişikliği yapılabiliyor. 

Tabiki kart O-View ile programlamayı desteklemeye devam ediyor.Hata kayıtları, kullanım sayaçları, ayarlar ve kumanda fonksiyonları O-View el terminali ile güvenle ve hızla değiştirilebiliyor.

Bir diğer önemli değişiklikte açma ve kapamadaki limit noktaların belirlenmesi konusunda olmuş, Alışılabelmiş (Wil, Wide, Signo) bariyerlerdeki mekanik limit switch ile yavaşlama ve temas ederek durdurma sisteminin yerine, Enkoderli konum ayarlamayı yapıyor ve montajcının ekstra yapması gereken birşey kalmıyor. Bu da bariyer montajcılarını en sevindiren gelişme olacak diye düşünüyoruz.

Tüm bu yenilikler sayesinde Bar serisi bariyerlerin alışılagelmiş sistemlere göre iki kat daha uzun ömürlü olacağını düşünüyoruz. 


23.03.2023 13:07
Loading
Otomatik Kapı Marketim Nice - Yetkili Bölge Bayi

Bu alan diğer içeriklerin üzerine gelmemesi için alt bölüm yüksekliğinde bir boşluk bırakır.